Tatuering Stockholm – välj ett motiv du står för

Vad ska man egentligen tänka på inför att man ska skaffa en tatuering i Stockholm? Vilken tatuerare ska man välja – och vad händer om man ångrar sig? En tatuering i Stockholm är ett permanent beslut och det ska också behandlas som ett sådant. Väljer du att byta frisyr eller köpa en ny klädstil så kan du alltid ångra dig och byta – väljer att att skaffa en tatuering som du ångrar så kommer du att få problem.

Många tänker sig att dagens teknik där man exempelvis kan ta bort en tatuering med hjälp av laser gör att man är trygg. Sanningen är den att laser fungerar – men att det ändå dels kommer att synas spår av en tatuering och dels också att det även handlar om en både lång och kostsam behandling. Detta gör att din tatuering måste vara genomtänkt och att du måste se till att välja ett motiv, en storlek och en placering som passar dig idag – men även om 30-40 år.

Ett tips är att undvika mer dagsaktuella trender och exempelvis motiv med politiska åsikter. Sådana kan komma att ändras i takt med åren. Samma sak kan gälla för exempelvis kärleksmotiv och namn: du älskar personen idag – men hur ser det ut om 10 år? Försök att tänka långsiktigt.

Undersök tatuerare innan

Att du väljer rätt tatuerare är även det av yppersta vikt. Det finns många tatuerare i Stockholm och i och med att det handlar om ett yrke där utövaren till mångt och mycket är autodidakt så finns också en väldigt varierande kvalitet. Det gör att du också måste ta dig tid att undersöka vilka som finns och vilken kvalitet de håller.

Idag har detta blivit enklare sett till att du kan använda dig av internet och gå igenom bilder via exempelvis sociala medier och på hemsidor. Du kan även läsa exempelvis omdömen från tidigare kunder. Det gör att ditt val kan bli lättare att göra, men det handlar ändå om att din förmåga att undersöka kommer att ligga till grund för vilken kvalitet din framtida tatuering i Stockholm håller.

Ska du exempelvis ha ett äldre, klassiskt motiv så finns det tatuerare som specialiserat sig på just sådana. Samma sak gäller för exempelvis porträtt eller mer moderna stilar och skolor. Detta kan du med fördel kolla upp innan du bestämmer dig också.

Publicerat den
Kategoriserat som Skönhet

Genomför ett ansiktslyft med trådar i Stockholm

Den nya trenden då det handlar om plastikkirurgi kommer från Ryssland och innebär att man gör ett ansiktslyft med trådar – något som främst är möjligt i Stockholm än så länge. Denna metod har visat sig vara väldigt effektiv i jakten på ett fräschare, yngre och friskare utseende och ett ansiktslyft med trådar är inte så dramatiskt som det låter heller. Det handlar alltså inte om att man ser ut som någon sorts marionett-docka under tiden – nej, dessa trådar är gjorda av ett material kallat aptos, något som snabbt tas upp och bryts ner av kroppen.

Genomför man ett ansiktslyft med trådar i Stockholm så innebär detta alltså att kroppen själv tar hand om det om det som används vid ingreppet och att man genom detta slipper vanprydande ärr – något som annars är vanligt, under en kortare period, vid andra metoder inom plastikkirurgi. Det är en relativt ny metod som kommit till Stockholm först under senare år, men mycket tyder på att ansiktslyft med trådar är här för att stanna och även sprida sig till andra städer i Sverige. Det fina med ansiktslyft med trådar är nämligen – utöver att man slipper ärr – att det verkligen fungerar också. Det är nämligen en ytterst effektiv metod och de personer som gjort detta i Stockholm har bara haft gott att säga om ingreppet i fråga.

Som det hörs på namnet – det är ett lyft som görs i syfte att se fräschare ut och till skillnad från andra ingrepp så sitter resultatet i längre. Man slipper alltså de frekventa återbesök som är vanliga vid andra ingrepp och har man gjort ett ansiktslyft med trådar så håller alltså detta i sig. En annan positiv aspekt av detta ingrepp är själva konvalescensen som den för med sig – eller bristen på sådan snarare. Genomför man ett ansiktslyft med trådar i Stockholm så kan man nämligen vara tillbaka på sitt jobb redan efter någon dag.

Visst – man kommer att se lite svullen ut, men jämfört med andra ingrepp i syfte att försköna sitt yttre så är detta ingenting. Det kan vid vissa ingrepp – exempelvis vid vanlig plastikkirurgi – handla om en period på några veckor innan man kan återgå till ett normalt liv där svullnander och blåmärken inte syns och här har alltså ansiktslyft med trådar en väldigt stor fördel då en person i Stockholm fort kan sätta igång att jobba och tjäna pengar igen.

Boka tid för ett ansiktslyft med trådar i Stockholm

Alla har olika förhållningssätt till åldrande och alla tar detta olika. En del accepterar fullt ut att mage, bröst och ansikte börjar hänga – detta medan andra har väldigt svårt att se hur påsar börjar komma fram kring ögonen, hur håret kryper bakåt eller hur rynkor börjar titta fram i pannan. Vi måste alltså här inse att alla är olika och att åldrande aldrig är roligt. För en del passar alltså ansiktslyft med trådar bra och om man är i Stockholm, så varför inte? Det är en prisvärd, effektiv och lindrig metod att hjälpa människor att trivas bättre med sig själva.

Publicerat den
Kategoriserat som Skönhet

Ge dig själv en makeover

Känns det lite tråkigt såhär i vardagen? Vill du kanske hitta på något kul? Varför inte ge dig själv en makeover! Att göra en makeover behöver inte vara så svårt. Vi ger dig några tips på vart du kan gå och hur du skall göra för att få ett litet lyft.

Fixa frisyren

Vi börjar högst upp på huvudet med din frisyr. Boka in en tid hos din frisör i Uppsala och säg att du vill ha en makeover. Om du vill och litar på din frisör kan du ge hen fria händer annars kan du sätta upp vissa regler. Håret är viktigt för många men kom ihåg att det faktiskt växer ut, hur tokigt det än blir. Prova att släppa kontrollen och se vad som händer!

Få råd av en professionell sminkör

Flera sminkmärken egna showrooms dit man kan gå och få råd av en professionell sminkör. För att vara säker på att de har tid med dig kan du boka in en tid. De kan hjälpa dig med allt ifrån hur du skall lägga en vanlig vardags make-up till hur man sätter på lösögonfransar och lägger på löst glitter på ögonlocken. Tillsammans hittar ni på vad som passar dig bäst.

Hitta nya kläder

Att gå och handla kläder tycker vissa är det roligaste som finns medan andra skyr det som pesten. Oavsett vilken kategori du tillhör så finns det sätt för dig att hitta en ny garderob. Tycker du om att gå och handla men behöver komma ur dina invanda banor och mönster kan du faktiskt anlita en personal shopper som följer med dig och ger dig råd. Flera av de stora varuhusen har egna personal shoppers som man kan anlita.

Är klädbutiker inte din grej så finns det flera tjänster på internet där man skriver in sina preferenser och sedan får klädpaket skickade till sig. Dessa är faktiskt speciellt bra om du har lite större storlekar som kan vara svåra att hitta i vanliga butiker.

Ta hand om händerna

Sist men inte minst så kan du ge dina händer lite välförtjänt omvårdnad och boka in en manikyr. Vill du slå på stort kan du köra en pedikyr på samma gång, det förtjänar du. Vackra händer och välmålade naglar blir som pricken över i:et. Matcha naglarna med någon av dina nya outfits eller satsa på något mer stilrent som fransk manikyr. Nu är din nya look helt fullbordad!

Publicerat den
Kategoriserat som Skönhet

Kiropraktor hjälper alla ryggar på Östermalm

En kiropraktor på Östermalm hjälper dig som känner dig tyngd av alla pärlor och allt ditt guld. Och dig som har helt normala nackproblem, naturligtvis.

Du som har smak för det goda livet på Östermalm gillar säkert tunga smycken. Långa rader med pärlor och guld runt nacken sätter stil och piff på livet som inget annat. Det gäller ju att ta sig an vardagen med god stil och klass. Men lite synd ändå, att de måste vara så himla tunga.

Det är nämligen lätt att tunga halsband leder till problem med kotorna i nacken och ryggen. Och är det något som inte andas elegans, så är det värk och smärta. I alla fall när det gör så ont att det inte går att bita ihop ens med en riktigt stiff upper lip. Då är det dags att gå till kiropraktorn.

Kiropraktor för folk och fä

Att göra regelbundna besök hos en kiropraktor på Östermalm är en självklarhet för många i samhällets finare kretsar. Det är alltså inget att skämmas för, även om det inte talas högt om så ofta. De som vet, de vet. Alla som är någon att räkna med går till kotknäckaren då och då.

Samtidigt är det kanske inte särskilt vanligt att just ett överdåd av guld och pärlor är anledningen till att människor på Östermalm uppsöker en kiropraktor. Att få problem med nacke och rygg är nämligen högst mänskligt och drabbar personer ur alla samhällsklasser. Och alla är välkomna till Östermalms kiropraktorer.

Publicerat den
Kategoriserat som Hälsa

Fixade tandimplantat i Solna

En tand har varit tvungen att dras ut eller så kanske man har trillat olyckligt och fått en glugg. Ingen fara, tandläkare i Solna kan fixa tandimplantat.

Det var en vacker vinterdag. Solen stod högt på himlen och vinden var frånvarande. Äntligen hade Anna lyckats samla hela familjen för en stund vid sjön med korvgrillning och skridskoåkning. Hon var ingen vän av skridsko så hon tänkte pilka och kanske fånga några fiskar att lägga på elden.

Alla var glada och förmiddagen förflöt. Suget i magen talade om för Anna att det var dags för lunch. Hon samlade ihop sina saker och gick mot land. Från att ena stunden promenera i lugn och ro till att hon låg på magen gick på en sekund. Hon hade snavat på en vante som låg slängd på isen. Isen färgades röd och hon hoppades att hon bitit sig i kinden bara. Så var inte fallet. En tand hade slagits ut.

Tandimplantat lösningen i Solna

En akut tid bokades hos familjens tandläkare i Solna och dagens picknick var över. Barnen hjälptes åt att lasta in i bilen medan maken Kent släckte elden.

Väl hos tandläkaren stoppades blödningen och en undersökning gjordes. Nu skulle hon hem och fundera på tandimplantat. Valde hon att göra operationen skulle hon ringa och boka tid. Hon hade fått en broschyr med information om hur en sådan operation gick till. Även om hon trodde att det skulle bli av ville hon kolla med försäkringskassan och försäkringsbolaget om hon kunde få någon ekonomisk hjälp. Läs mer om tandimplantat på den här hemsidan: https://www.tandimplantatsolna.se/

Publicerat den
Kategoriserat som Tandhälsa

I Karlstad hittar du en tandläkare som kan hjälpa dig

Det är viktigt att man upprätthåller en god munhygien och gör vad man kan på egen hand, men det är också viktigt att man ser till att gå till tandläkare regelbundet. Boka tid i Karlstad idag.

Att borsta tänderna varje dag, både morgon och kväll, gör de allra flesta av oss. Vi ser till att regelbundet ta hand om våra tänder och vår munhygien på det bästa sätt vi kan för att upprätthålla en hälsosam status kring våra tänder. Socker är inte särskilt bra för våra tänder och är ingenting som man ska sätta i sig mer än nödvändigt. Lördagsgodis som våra barn får lära sig om är en bra måttstock även för oss vuxna. Ibland, men inte alltid, är ett bra sätt att förhålla sig till sockerintag. Men hur bra vi än sköter våra tänder hemma så behöver vi även ge oss iväg till tandläkaren då och då.

Tandläkare lagar hål och drar ut tänder

Hos tandläkaren får vi reda på hur tänderna egentligen mår och hur bra, eller dåligt, vi egentligen borstar dem. En tandläkare kan laga hål i våra tänder när de uppstår. De kan också dra ut tänder som är trasiga eller som på något vis skapar obehag. Visdomständer får ofta dras ut eftersom de är sådana tänder som gärna ger en del smärta och obehag i munnen för oss. Att dra på sig en inflammation i munnen på grund av en visdomstand är inte särskilt trevligt. Men det kan en tandläkare åtgärda snabbt och enkelt.

Publicerat den
Kategoriserat som Tandhälsa

Pulversläckare är en billig försäkring

Att investera i en pulversläckare som kan användas vid nästan alla eldsvådor kan rädda både byggnader och liv. Då kan man omedelbart göra en brandsläckande insats om det börjar brinna.

Det var en lugn söndag morgon och hon skulle ta sig tid med frukosten. Brödskivorna låg i brödrosten och kaffet i pressokannan drog. Så skulle hon ut och hämta morgontidningen i brevlådan. Hon tog av sig tofflorna och stoppade fötterna i de gula gummistövlarna. Medan hon var ute vid brevlådan hände det något oväntat i köket. Smulor i brödrosten fattade eld och elden spred sig till brödskivorna. Plötsligt slog det upp lågor som nådde grytlapparna på kroken intill. Grytlapparna tog eld och snart var det gardinernas tur.

Hon var inte borta mer än ett par minuter men när hon kom tillbaka var köket fyllt av rök och lågorna från köksgardinerna började slicka taket. Det var då hon öppnade städskåpet och tog fram sin pulversläckare. Inom kort var elden släckt, men hon ringde ändå räddningstjänsten.

En ABC-pulversläckare är lättanvänd och kan släcka de flesta mindre bränder

Att skaffa en pulversläckare till husvagnen, hemmet, bilen, båten eller företaget är att tänka efter före. A och B står för att den kan släcka trä, papp, olja och bensin, men också elektrisk utrustning.

Har du en ABC-släckare kan du också släcka gasbränder. Det är en lättanvänd liten behållare med stor kapacitet och är ett utmärkt sätt för dig att förhindra onödig eldsvåda. Behållaren är tillverkad av stål och är speciellt utformad för att tåla vibrationer och rost.

Publicerat den
Kategoriserat som Hälsa

Bäst är egenvård innan du går till tandläkare i Solna

Du som vill få ned kostnaden för tandläkarbesöket i Solna ska se till att borsta tänderna själv. Och glöm inte tandtråden. Slarvar du med din tandvård blir det dyrt, oavsett tandläkare.

Precis som med allt annat som handlar om personlig hälsa och friskvård är det helt upp till dig vilken nivå du vill lägga dig på. Självklart föds vi med olika förutsättningar, både fysiologiska och socioekonomiska. Men det du gör med din lott i livet är det endast du som kan påverka. Struntar du helt i att borsta tänderna kommer du få en svindyr tandläkarräkning. Så är det bara. Och väljer du att sköta din tandvård exemplariskt kan du komma undan rätt billigt. Du bestämmer. Bra tandvård i Solna är inte nödvändigtvis synonymt med den kompetenta tandläkaren på Krysshammarvägen. Det handlar lika mycket, om inte mer, om dig själv i ditt eget badrum i Bergshamra.

Viktigt att hålla i rutinerna inför besöket hos tandläkare

Egentligen borde dina rutiner kring hur du sköter dina tänder vara satta sedan länge, eller hur? Redan när de första tänderna sprack fram på dig när du var liten började ju det eviga gnuggandet med borsten. Men det spelar ingen roll hur väl en vana är inarbetad. Så fort livet börjar krokna och svaja sätts till och med så självklara saker som tandborstning i gungning. Under stressiga perioder kan till och med de där tre minuterna framför spegeln på morgonen och kvällen kännas orimligt långa. Då är det lockande att hoppa över dem. Det känns ju viktigt att hinna med bussen till jobbet, och lika viktigt att gå rakt i säng och sova efter att du jobbat över alldeles för länge. Dock är det nog viktigare med tänderna ändå. Det kan stå dig dyrt att slarva med dem.

Förebygg innan du går till tandläkaren

Det är nämligen i badrummet med tandborste och tandtråd som du lägger grunden till den tandhälsa som kommer följa dig genom livet. Om du känner dig stressad nu, är det ingenting emot hur stressande det kommer kännas att stå som pensionär med en skyhög räkning från ett av alla tandläkarbesök du behövt göra på sistone. Och med inte alls lika mycket pengar i pension som du kanske hade tänkt dig. Att ta dig de där fem sex minuterna varje dag och göra rent tänderna ordentligt med tandborste, fluortandkräm och tandtråd kan bli den bästa timpenning du någonsin tjänat.

Publicerat den
Kategoriserat som Tandhälsa

Boka företagsmassage till företaget i Stockholm

Att få anställda i företaget att må bra är något alla arbetsgivare eftersträvar. För företag baserade i Stockholm kan man boka företagsmassage för att öka de anställdas välbefinnande.

Visst är det så man smälter nästan bara genom att höra ordet massage? Man kan nästan känna de lugna och rytmiskt arbetande händerna på kroppen bara man tänker på det. Att massage har många fördelar är vetenskapligt bevisat. För en person som lider av spänningshuvudvärk och får regelbunden massage minskar anfallen med 50%.

Titta på hur de kontorsanställda på företaget har olika sittpositioner under dagen. Ju mer senare på dagen desto mer olika kufiska sittställningar brukar uppstå. Det brukar ge en insikt i vilket stort behov det finns av massage. Även om företaget investerar i ergonomiska stolar och ståskrivbord sjunker arbetsställningen ihop under dagen.

Ett rum för företagsmassage

En massör kan komma till företaget och lirka upp stela ryggar och höfter för en bättre kroppshållning. Arbetsgivaren kan beställa företagsmassage i Stockholm, alltså en massör som kommer till företaget och masserar. Företaget behöver fixa ett utrymme som är lugnt där massören kan ställa upp sin massagebänk.

Med massage på arbetet förbättras de anställdas immunförsvar vilket ger friskare anställda. De får också en endorfinkick som gör dem på bättre humör. Friskare anställda med gott humör borgar i förlängningen för att de också gör ett bättre arbete. Det brukar uppskattas av anställda på olika företag att ha regelbundna besök av massören. De vet att de regelbundet får både avslappning och nya härliga endorfiner.

Publicerat den
Kategoriserat som Hälsa

Invisalign i Stockholm råder bot på sneda tänder

Många går runt i Stockholm med en sned tandrad helt i onödan. Många mår dessutom dåligt av det. Men då borde de istället prova invisalign. Det är en unik behandling med genomskinliga skenor.

Vad skulle du säga om någon påstod att det fanns en osynlig tandställning som rättade till sneda tänder? “Sluta tramsa, sådant finns inte!” skulle du kanske säga, läspandes från ljudet av metallskenorna i din egen mun. Du har tröttnat på att maten fastnar i tandställningen och ingen förstår vad du försöker säga. För dig skulle det vara en dröm som går i uppfyllelse med en osynlig, eller åtminstone genomskinlig, tandställning. Den drömmen är här och nu. Den kallas för invisalign. Men vad är då invisalign, denna magiska behandling? Kort sagt är det en tandregleringsbehandling där man använder genomskinliga och avtagbara skenor.

Tandläkaren tar beslut om invisalign

Det finns med andra ord inte längre någon konflikt mellan att leva med sneda tänder eller välja en jobbig tandställning. Invisalign löser problemet med sneda tänder, och de gör det diskret. Skenorna är helt och hållet individuellt anpassade. Det är med andra ord ingen budgetlösning. Den är verkligen anpassad efter hur dina tänder ser ut. Alla som vill ha invisalign kan dock tyvärr inte få det. Det är i konsultation med din tandläkare som ni får titta på om det är en lämplig behandling just för dina tänder. Sista ordet är dock alltid tandläkarens. Det finns ingen annan som kan avgöra vad som är bäst för dina tänder.

Publicerat den
Kategoriserat som Tandhälsa