Mat på jobbet – förnya matvanorna på arbetsplatsen

Förbättra ditt välbefinnande genom att välja hälsosamma matlådor på jobbet – en enkel väg till balanserad kost som stärker både kropp och sinne. Läs mer här.

Maten på jobbet blir ofta en hastig munsbit snarare än en stund av återhämtning och njutning. Men att äta bör vara lika mycket en vila för sinnet som för kroppen, en chans att för en stund stanna upp och hämta andan mitt i arbetsdagens tumult.

Att få leverans av färdiga matlådor till jobbet kan fungera som en revolution för den moderna arbetsplatsen. Det handlar inte bara om att stilla hungern, utan att ge smakupplevelser som både stärker kroppen och sinnet, återskapar en känsla av hemlagat i en annars steril kontorsmiljö.

Mat på jobbet för bättre hälsa

Hälsosamma färdiga matlådor till jobbet innebär mer än bara bekvämlighet – de är en biljett till välbefinnande mitt i vardagens stress. Att välja matlådor som är balanserade och rika på näringsämnen ger bränsle som inte bara mättar på kort sikt, utan även bidrar till långsiktig hälsa och arbetsprestation.

Genom att byta ut den snabba pizzabiten eller besöket vid närmaste snabbmatskedja mot en noggrant förberedd matlåda, öppnas dörren mot ett mer genomtänkt val av föda. Dessa matlådor fungerar som en oas av kvalitet och omsorg och är tillgängliga utan att kompromissa med arbetstidens krav. Det blir ett sätt att ge kroppen precis vad den behöver för att både orka och trivas genom dagens alla uppgifter.

Publicerat den
Kategoriserat som Mat

Att välja rätt optiker på Östermalm

Söker du efter en optiker på Östermalm erbjuder området ett utbud som både är kvalitativt och mångsidigt. Här finns de senaste metoderna för att ge god syn.

Att vårda sin syn är lika viktigt som att vårda själen och på Östermalm finns optiker som sätter dina ögon i första rummet. Kanske är det dags för en synundersökning för att få råd kring läsglasögon eller kontaktlinser. Då har optiker på Östermalm ett stort utbud av tjänster som gör att dina ögon får den omsorg de förtjänar.

Det är inte bara en fråga om synens skärpa och klarhet, utan också om komfort och stil. Att välja rätt glasögon eller linser kan skapa ett nytt självförtroende och då är råd från en kunnig och erfaren optiker på Östermalm är ovärderliga. Ett stort urval av glasögonbågar gör det lätt att hitta ett personligt alternativ.

Viktiga frågor att ställa din optiker

Ett besök hos optikern bör inte ses som en punktinsats utan snarare som början på en lång relation där synens utveckling följs över tid. Optiker på Östermalm är rustade för att erbjuda personlig service och skräddarsydda lösningar som reflekterar både dina krav på god syn och din personliga stil.

Innan du börjar leta efter rätt optiker, kan det vara bra att ha tydliga krav. En välplanerad kravlista leder ofta till de bästa resultaten, inte minst när det gäller synen. En bra optiker ska kunna mäta din synskärpa men också ge råd om hur du bäst tar hand om dina ögon i vardagen, med allt från kost till skärmvanor. Vid ditt besök hos optikern, tveka inte att dessutom fråga om de senaste glasögontrenderna.

Publicerat den
Kategoriserat som Hälsa

Drömmer du om att uppnå en smidigare och ungdomligare hud? 

Kanske vill du reducera djupa rynkor eller få fylligare läppar? Botox kan vara lösningen du söker, och det kan ge dig fantastiska resultat på nolltid. Den här procedyren är snabb, smidig och för de flesta människor i stort sett smärtfri.

I dagens samhälle har användningen av botox på Östermalm och fillers blivit alltmer vanlig. Människor i alla åldrar väljer att utforska de möjligheter som dessa estetiska behandlingar erbjuder. Varför gå runt och känna dig missnöjd med ditt utseende när du har möjligheten att förändra det? Botox har en bred användning och är inte bara begränsat till skönhetsändamål. Det kan även användas för att förbättra hälsan, såsom att behandla migrän, tandgnissling eller överdriven svettning.

Så hur fungerar egentligen Botox? 

Botox är ett nervgift som går under namnet botulinumtoxin. Det administreras genom att injiceras under huden och har förmågan att slappna av musklerna, vilket resulterar i en jämnare och finare hud. Effekten av Botox varierar i tid, vanligtvis mellan 3 till 12 månader. Många väljer att återupprepa behandlingen var fjärde månad för att upprätthålla resultatet. För vissa kan det även vara fördelaktigt att kombinera Botox med fillers för att åtgärda olika ansiktsproblem. Botox används ofta för att minimera rynkor på olika delar av ansiktet, och det kan även användas för att ge ansiktet ett lyft, som exempelvis vid ögonbrynen eller för att lyfta hängande mungipor.

Vad kan du förvänta dig när du får en Botox-behandling? 

Injektionerna utförs vanligtvis med en mycket tunn nål och smärtan är oftast minimal, liknande en liten stickande känsla. I vissa fall kan det dock vara något obehagligt, och då kan bedövningssalva användas efter samråd med din behandlare. Biverkningarna är vanligtvis lindriga och kan inkludera rodnad, svullnad eller i sällsynta fall små blåmärken runt injektionsområdet. Dessa reaktioner försvinner vanligtvis inom några timmar eller högst någon dag och är ofarliga.

Om du överväger Botox-behandling bör du kontakta en professionell klinik för att rådfråga och säkerställa att det är rätt alternativ för dig. En konsultation hos de flesta kliniker är oftast kostnadsfri, och det är en möjlighet att diskutera dina önskemål och få professionell vägledning. Det är också viktigt att jämföra priser och överväga tidigare resultat innan du väljer en klinik. Att välja en erfaren och välutbildad behandlare är avgörande för att uppnå de bästa möjliga resultaten. Så varför vänta? Utforska möjligheterna med Botox och uppnå den hudförbättring du drömt om!

Publicerat den
Kategoriserat som Skönhet

Anlita en erfaren frisör i Nacka för en trendig frisyr

En stilfull frisyr kan lyfta ens självförtroende och ge en känsla av välbefinnande. För de som letar efter den perfekta frisyren är en erfaren frisör i Nacka svaret. Utforska konsten att få den snyggaste frisyren och känna dig nöjd varje gång du lämnar salongen.

Linnea, nybliven mamma, stod framför spegeln och insåg att det var dags för en förändring. Efter att ha välkomnat sin son William till världen och njutit av varje stund som mamma, var det nu hårets tur att få lite kärlek. För att återfå den snygga och lättskötta frisyren från tiden före förlossningen, var det självklara valet att anlita en duktig frisör i Nacka.

En ny syn på mammalivet

Att vara mamma är en oförglömlig upplevelse, men Linnea insåg att vissa förändringar följde med det vackra ansvaret. Efter förlossningen hade hon märkt av håravfall och det oplanerade tillväxten av små testar. Den en gång så lättskötta frisyren hade förvandlats till något som påminde om en ”galen professor”. Men istället för att låta detta påverka självkänslan, tog Linnea beslutet att besöka sin pålitliga frisör i Nacka för att återfå kontrollen över sitt hår och därmed sin känsla av självförtroende.

Skickliga händer för enastående resultat

Nacka stoltserar med skickliga frisörer som förstår konsten att skapa frisyrer som passar varje individ. Linneas beslut att anlita en professionell frisör visade sig vara en klok investering. Frisören inte bara lyssnade på hennes önskemål utan erbjöd även experttips och trix för att skapa en frisyr som var både snygg och lättskött.

Mammaliv med stil

Efter några timmar medan William var i trygga händer hos pappan, lämnade Linnea frisörsalongen i Nacka med en ny frisyr och en förnyad känsla av självförtroende. Den tidigare frustrerande hårsituationen hade förvandlats till en positiv upplevelse. Med Nackas snyggaste frisyr kände Linnea att hon inte bara investerat i sitt yttre utan även i sitt inre välmående som mamma.

Publicerat den
Kategoriserat som Frisör

Hundfoder för alla hungriga vovvar

Att välja hundfoder är inte det enklaste för hundägare, och det är inte direkt så att hunden själv hjälper till att hitta rätt i djungeln av märken och smaker.

Alla vet att hundar väljer god mat inte med smaklökarna utan med nosen. När man som huvudansvarig hundmatsshoppare ska beställa eller handla mat har man inte heller ett dugg hjälp. Frågar man hunden ser den på sin höjd glad ut men det kommer inte upp någon tass och pekar på “rätt” sort. Inte en enda gång.

Det är inget tacksamt jobb, med andra ord, men det måste göras. Sker det inte i den vanliga livsmedelsaffären kan inköpen ske i diverse specialaffärer eller online. Och ingenstans finns ett smaktest som säger att denna sorten både är bra för hunden och kommer att falla djuret ifråga i smaken.

Fakta om hundfoder kan muntra upp

När man som hundägare mest ansätts av tvivel och ångest inför frukostvalet finns det ljuspunkter och saker som kan vara bra att veta. När du köper hundfoder i Sverige kommer du inte ge din familjemedlem något som är direkt olämpligt eller farligt. All hundmat som säljs i Sverige måste enligt EU-direktiv vara spårbar och följa gemensamma regler för foderhygien.

Om fodret är tillverkat i ett land som inte är med i EU gäller samma regler. Din hund må spotta och fräsa eller njuta för fullt av måltiden – men den äter inget hälsofarligt. Du hittar enbart näringsrikt hundfoder som tillverkats på ett korrekt sätt. Sen gäller det att hitta rätt doft ändå.

Tatuering Stockholm – välj ett motiv du står för

Vad ska man egentligen tänka på inför att man ska skaffa en tatuering i Stockholm? Vilken tatuerare ska man välja – och vad händer om man ångrar sig? En tatuering i Stockholm är ett permanent beslut och det ska också behandlas som ett sådant. Väljer du att byta frisyr eller köpa en ny klädstil så kan du alltid ångra dig och byta – väljer att att skaffa en tatuering som du ångrar så kommer du att få problem.

Många tänker sig att dagens teknik där man exempelvis kan ta bort en tatuering med hjälp av laser gör att man är trygg. Sanningen är den att laser fungerar – men att det ändå dels kommer att synas spår av en tatuering och dels också att det även handlar om en både lång och kostsam behandling. Detta gör att din tatuering måste vara genomtänkt och att du måste se till att välja ett motiv, en storlek och en placering som passar dig idag – men även om 30-40 år.

Ett tips är att undvika mer dagsaktuella trender och exempelvis motiv med politiska åsikter. Sådana kan komma att ändras i takt med åren. Samma sak kan gälla för exempelvis kärleksmotiv och namn: du älskar personen idag – men hur ser det ut om 10 år? Försök att tänka långsiktigt.

Undersök tatuerare innan

Att du väljer rätt tatuerare är även det av yppersta vikt. Det finns många tatuerare i Stockholm och i och med att det handlar om ett yrke där utövaren till mångt och mycket är autodidakt så finns också en väldigt varierande kvalitet. Det gör att du också måste ta dig tid att undersöka vilka som finns och vilken kvalitet de håller.

Idag har detta blivit enklare sett till att du kan använda dig av internet och gå igenom bilder via exempelvis sociala medier och på hemsidor. Du kan även läsa exempelvis omdömen från tidigare kunder. Det gör att ditt val kan bli lättare att göra, men det handlar ändå om att din förmåga att undersöka kommer att ligga till grund för vilken kvalitet din framtida tatuering i Stockholm håller.

Ska du exempelvis ha ett äldre, klassiskt motiv så finns det tatuerare som specialiserat sig på just sådana. Samma sak gäller för exempelvis porträtt eller mer moderna stilar och skolor. Detta kan du med fördel kolla upp innan du bestämmer dig också.

Publicerat den
Kategoriserat som Skönhet

Genomför ett ansiktslyft med trådar i Stockholm

Den nya trenden då det handlar om plastikkirurgi kommer från Ryssland och innebär att man gör ett ansiktslyft med trådar – något som främst är möjligt i Stockholm än så länge. Denna metod har visat sig vara väldigt effektiv i jakten på ett fräschare, yngre och friskare utseende och ett ansiktslyft med trådar är inte så dramatiskt som det låter heller. Det handlar alltså inte om att man ser ut som någon sorts marionett-docka under tiden – nej, dessa trådar är gjorda av ett material kallat aptos, något som snabbt tas upp och bryts ner av kroppen.

Genomför man ett ansiktslyft med trådar i Stockholm så innebär detta alltså att kroppen själv tar hand om det om det som används vid ingreppet och att man genom detta slipper vanprydande ärr – något som annars är vanligt, under en kortare period, vid andra metoder inom plastikkirurgi. Det är en relativt ny metod som kommit till Stockholm först under senare år, men mycket tyder på att ansiktslyft med trådar är här för att stanna och även sprida sig till andra städer i Sverige. Det fina med ansiktslyft med trådar är nämligen – utöver att man slipper ärr – att det verkligen fungerar också. Det är nämligen en ytterst effektiv metod och de personer som gjort detta i Stockholm har bara haft gott att säga om ingreppet i fråga.

Som det hörs på namnet – det är ett lyft som görs i syfte att se fräschare ut och till skillnad från andra ingrepp så sitter resultatet i längre. Man slipper alltså de frekventa återbesök som är vanliga vid andra ingrepp och har man gjort ett ansiktslyft med trådar så håller alltså detta i sig. En annan positiv aspekt av detta ingrepp är själva konvalescensen som den för med sig – eller bristen på sådan snarare. Genomför man ett ansiktslyft med trådar i Stockholm så kan man nämligen vara tillbaka på sitt jobb redan efter någon dag.

Visst – man kommer att se lite svullen ut, men jämfört med andra ingrepp i syfte att försköna sitt yttre så är detta ingenting. Det kan vid vissa ingrepp – exempelvis vid vanlig plastikkirurgi – handla om en period på några veckor innan man kan återgå till ett normalt liv där svullnander och blåmärken inte syns och här har alltså ansiktslyft med trådar en väldigt stor fördel då en person i Stockholm fort kan sätta igång att jobba och tjäna pengar igen.

Boka tid för ett ansiktslyft med trådar i Stockholm

Alla har olika förhållningssätt till åldrande och alla tar detta olika. En del accepterar fullt ut att mage, bröst och ansikte börjar hänga – detta medan andra har väldigt svårt att se hur påsar börjar komma fram kring ögonen, hur håret kryper bakåt eller hur rynkor börjar titta fram i pannan. Vi måste alltså här inse att alla är olika och att åldrande aldrig är roligt. För en del passar alltså ansiktslyft med trådar bra och om man är i Stockholm, så varför inte? Det är en prisvärd, effektiv och lindrig metod att hjälpa människor att trivas bättre med sig själva.

Publicerat den
Kategoriserat som Skönhet

Ge dig själv en makeover

Känns det lite tråkigt såhär i vardagen? Vill du kanske hitta på något kul? Varför inte ge dig själv en makeover! Att göra en makeover behöver inte vara så svårt. Vi ger dig några tips på vart du kan gå och hur du skall göra för att få ett litet lyft.

Fixa frisyren

Vi börjar högst upp på huvudet med din frisyr. Boka in en tid hos din frisör i Uppsala och säg att du vill ha en makeover. Om du vill och litar på din frisör kan du ge hen fria händer annars kan du sätta upp vissa regler. Håret är viktigt för många men kom ihåg att det faktiskt växer ut, hur tokigt det än blir. Prova att släppa kontrollen och se vad som händer!

Få råd av en professionell sminkör

Flera sminkmärken egna showrooms dit man kan gå och få råd av en professionell sminkör. För att vara säker på att de har tid med dig kan du boka in en tid. De kan hjälpa dig med allt ifrån hur du skall lägga en vanlig vardags make-up till hur man sätter på lösögonfransar och lägger på löst glitter på ögonlocken. Tillsammans hittar ni på vad som passar dig bäst.

Hitta nya kläder

Att gå och handla kläder tycker vissa är det roligaste som finns medan andra skyr det som pesten. Oavsett vilken kategori du tillhör så finns det sätt för dig att hitta en ny garderob. Tycker du om att gå och handla men behöver komma ur dina invanda banor och mönster kan du faktiskt anlita en personal shopper som följer med dig och ger dig råd. Flera av de stora varuhusen har egna personal shoppers som man kan anlita.

Är klädbutiker inte din grej så finns det flera tjänster på internet där man skriver in sina preferenser och sedan får klädpaket skickade till sig. Dessa är faktiskt speciellt bra om du har lite större storlekar som kan vara svåra att hitta i vanliga butiker.

Ta hand om händerna

Sist men inte minst så kan du ge dina händer lite välförtjänt omvårdnad och boka in en manikyr. Vill du slå på stort kan du köra en pedikyr på samma gång, det förtjänar du. Vackra händer och välmålade naglar blir som pricken över i:et. Matcha naglarna med någon av dina nya outfits eller satsa på något mer stilrent som fransk manikyr. Nu är din nya look helt fullbordad!

Publicerat den
Kategoriserat som Skönhet

Kiropraktor hjälper alla ryggar på Östermalm

En kiropraktor på Östermalm hjälper dig som känner dig tyngd av alla pärlor och allt ditt guld. Och dig som har helt normala nackproblem, naturligtvis.

Du som har smak för det goda livet på Östermalm gillar säkert tunga smycken. Långa rader med pärlor och guld runt nacken sätter stil och piff på livet som inget annat. Det gäller ju att ta sig an vardagen med god stil och klass. Men lite synd ändå, att de måste vara så himla tunga.

Det är nämligen lätt att tunga halsband leder till problem med kotorna i nacken och ryggen. Och är det något som inte andas elegans, så är det värk och smärta. I alla fall när det gör så ont att det inte går att bita ihop ens med en riktigt stiff upper lip. Då är det dags att gå till kiropraktorn.

Kiropraktor för folk och fä

Att göra regelbundna besök hos en kiropraktor på Östermalm är en självklarhet för många i samhällets finare kretsar. Det är alltså inget att skämmas för, även om det inte talas högt om så ofta. De som vet, de vet. Alla som är någon att räkna med går till kotknäckaren då och då.

Samtidigt är det kanske inte särskilt vanligt att just ett överdåd av guld och pärlor är anledningen till att människor på Östermalm uppsöker en kiropraktor. Att få problem med nacke och rygg är nämligen högst mänskligt och drabbar personer ur alla samhällsklasser. Och alla är välkomna till Östermalms kiropraktorer.

Publicerat den
Kategoriserat som Hälsa

Fixade tandimplantat i Solna

En tand har varit tvungen att dras ut eller så kanske man har trillat olyckligt och fått en glugg. Ingen fara, tandläkare i Solna kan fixa tandimplantat.

Det var en vacker vinterdag. Solen stod högt på himlen och vinden var frånvarande. Äntligen hade Anna lyckats samla hela familjen för en stund vid sjön med korvgrillning och skridskoåkning. Hon var ingen vän av skridsko så hon tänkte pilka och kanske fånga några fiskar att lägga på elden.

Alla var glada och förmiddagen förflöt. Suget i magen talade om för Anna att det var dags för lunch. Hon samlade ihop sina saker och gick mot land. Från att ena stunden promenera i lugn och ro till att hon låg på magen gick på en sekund. Hon hade snavat på en vante som låg slängd på isen. Isen färgades röd och hon hoppades att hon bitit sig i kinden bara. Så var inte fallet. En tand hade slagits ut.

Tandimplantat lösningen i Solna

En akut tid bokades hos familjens tandläkare i Solna och dagens picknick var över. Barnen hjälptes åt att lasta in i bilen medan maken Kent släckte elden.

Väl hos tandläkaren stoppades blödningen och en undersökning gjordes. Nu skulle hon hem och fundera på tandimplantat. Valde hon att göra operationen skulle hon ringa och boka tid. Hon hade fått en broschyr med information om hur en sådan operation gick till. Även om hon trodde att det skulle bli av ville hon kolla med försäkringskassan och försäkringsbolaget om hon kunde få någon ekonomisk hjälp. Läs mer om tandimplantat på den här hemsidan: https://www.tandimplantatsolna.se/

Publicerat den
Kategoriserat som Tandhälsa