Bäst är egenvård innan du går till tandläkare i Solna

Du som vill få ned kostnaden för tandläkarbesöket i Solna ska se till att borsta tänderna själv. Och glöm inte tandtråden. Slarvar du med din tandvård blir det dyrt, oavsett tandläkare.

Precis som med allt annat som handlar om personlig hälsa och friskvård är det helt upp till dig vilken nivå du vill lägga dig på. Självklart föds vi med olika förutsättningar, både fysiologiska och socioekonomiska. Men det du gör med din lott i livet är det endast du som kan påverka. Struntar du helt i att borsta tänderna kommer du få en svindyr tandläkarräkning. Så är det bara. Och väljer du att sköta din tandvård exemplariskt kan du komma undan rätt billigt. Du bestämmer. Bra tandvård i Solna är inte nödvändigtvis synonymt med den kompetenta tandläkaren på Krysshammarvägen. Det handlar lika mycket, om inte mer, om dig själv i ditt eget badrum i Bergshamra.

Viktigt att hålla i rutinerna inför besöket hos tandläkare

Egentligen borde dina rutiner kring hur du sköter dina tänder vara satta sedan länge, eller hur? Redan när de första tänderna sprack fram på dig när du var liten började ju det eviga gnuggandet med borsten. Men det spelar ingen roll hur väl en vana är inarbetad. Så fort livet börjar krokna och svaja sätts till och med så självklara saker som tandborstning i gungning. Under stressiga perioder kan till och med de där tre minuterna framför spegeln på morgonen och kvällen kännas orimligt långa. Då är det lockande att hoppa över dem. Det känns ju viktigt att hinna med bussen till jobbet, och lika viktigt att gå rakt i säng och sova efter att du jobbat över alldeles för länge. Dock är det nog viktigare med tänderna ändå. Det kan stå dig dyrt att slarva med dem.

Förebygg innan du går till tandläkaren

Det är nämligen i badrummet med tandborste och tandtråd som du lägger grunden till den tandhälsa som kommer följa dig genom livet. Om du känner dig stressad nu, är det ingenting emot hur stressande det kommer kännas att stå som pensionär med en skyhög räkning från ett av alla tandläkarbesök du behövt göra på sistone. Och med inte alls lika mycket pengar i pension som du kanske hade tänkt dig. Att ta dig de där fem sex minuterna varje dag och göra rent tänderna ordentligt med tandborste, fluortandkräm och tandtråd kan bli den bästa timpenning du någonsin tjänat.