Pulversläckare är en billig försäkring

Att investera i en pulversläckare som kan användas vid nästan alla eldsvådor kan rädda både byggnader och liv. Då kan man omedelbart göra en brandsläckande insats om det börjar brinna.

Det var en lugn söndag morgon och hon skulle ta sig tid med frukosten. Brödskivorna låg i brödrosten och kaffet i pressokannan drog. Så skulle hon ut och hämta morgontidningen i brevlådan. Hon tog av sig tofflorna och stoppade fötterna i de gula gummistövlarna. Medan hon var ute vid brevlådan hände det något oväntat i köket. Smulor i brödrosten fattade eld och elden spred sig till brödskivorna. Plötsligt slog det upp lågor som nådde grytlapparna på kroken intill. Grytlapparna tog eld och snart var det gardinernas tur.

Hon var inte borta mer än ett par minuter men när hon kom tillbaka var köket fyllt av rök och lågorna från köksgardinerna började slicka taket. Det var då hon öppnade städskåpet och tog fram sin pulversläckare. Inom kort var elden släckt, men hon ringde ändå räddningstjänsten.

En ABC-pulversläckare är lättanvänd och kan släcka de flesta mindre bränder

Att skaffa en pulversläckare till husvagnen, hemmet, bilen, båten eller företaget är att tänka efter före. A och B står för att den kan släcka trä, papp, olja och bensin, men också elektrisk utrustning.

Har du en ABC-släckare kan du också släcka gasbränder. Det är en lättanvänd liten behållare med stor kapacitet och är ett utmärkt sätt för dig att förhindra onödig eldsvåda. Behållaren är tillverkad av stål och är speciellt utformad för att tåla vibrationer och rost.

Publicerat den
Kategoriserat som Hälsa